Produžen rok apliciranja za uvođenje inovacija u preduzeća iz Brčko distrikta BiH

20.4.2021. Preduzeća iz Brčko distrikta BiH mogu aplicirati do 30. 4. 2021. godine, a proširen je i spisak prihvatljivih djelatnosti preduzeća koja mogu aplicirati za dobijanje grant sredstava.

Image for news

Agencija za razvoj preduzeća Eda, u saradnji s Odjeljenjem za privredni razvoj, sport i kulturu Brčko distrikta BiH, produžila je rok i proširila spisak prihvatljivih djelatnosti MSP u javnom pozivu za uvođenje inovacija u MSP s područja Brčko distrikta BiH.

Krajnji rok za dostavljanje prijava je 30. 4. 2021. godine do 15.00 sati. Dopunjena lista s prihvatljivim djelatnostima se nalazi u prilogu Uputstva – Lista prihvatljivih MSP prema statističkoj klasifikaciji.

Javni poziv s Uputstvom za prijavu i pratećim obrascima dostupan je na: https://edabl.org/wp-content/uploads/2021/04/Javni-poziv-uvo%C4%91enje-inovacija-u-MSP-iz-BD-produzen-rok.pdf

Ukupan raspoloživi iznos za sufinansiranje konsultantskih usluga za ovaj javni poziv je 100.000 KM. Maksimalan pojedinačni iznos sufinansiranja iz vaučer programa iznosi 14.000 KM, dok je minimalni iznos 5.000 KM. Podnosioci prijava su dužni osigurati sufinansiranje predloženih konsultantskih usluga iz vlastitih izvora, u skladu s navedenim u Uputstvu.

Cilj javnog poziva je unapređenje konkurentnosti malih i srednjih preduzeća s područja Brčko distrikta BiH, kroz proces uvođenja inovacija koji osigurava unapređenje postojećih ili razvoj novih proizvoda/usluga ili procesa u poslovanju.

Javni poziv je raspisan u okviru projekta „Evropski okvir za razvoj strategija i politika za mala i srednja preduzeća u Bosni i Hercegovini – SBA u BiH“, koji finansira Švedska.