Pristupiti izboru novog rukovodstva Privredne komore Brčko distrikta BiH

06.11.2015. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić i šef resornog Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu Damir Bulčević dogovorili su danas tokom sastanka u Gradskoj vijećnici s predstavnicima Privredne komore Brčko distrikta BiH da se izvrši izbor novog rukovodstva komore i započne proces učlanjenja novih privrednika.

Image for news

Ovim putem pozvani su privredni subjekti da se učlane u brčansku Privrednu komoru. S tim u vezi istaknuto je da će kroz nekoliko dana biti raspisan javni poziv za nove članove koji će trajati do 23. novembra s ciljem omasovljenja komore.

Naime, Apelacioni sud je prije nekoliko dana na osnovu ranije tužbe, pokrenute od strane bivšeg rukovodstva, donio odluku da trenutno rukovodstvo Privredne komore Brčko distrikta BiH nije izabrano na legalan način. Nakon što je održan sastanak između članova oba rukovodstva sukob je prevaziđen te je o narednim aktivnostima tročlano predstavništvo komore obavilo razgovor s gradonačelnikom i šefom resornog odjeljenja na kojem su se usaglasili da je dosadašnje stanje u komori činilo određenu štetu brčanskoj privredi, što je napokon riješeno na pozitivan način.

2015-11-06-Sastanak_Privredna_komora-3

„Sigurno je da je šteta učinjena, ali bih se u ovom trenutku više posvetio onome što nas čeka. Izlazimo iz jednog problematičnog perioda i došli smo u poziciju da svi traže zajedničko rješenje. Kako stvari stoje, rješenje je pronađeno. Realno je očekivati da ćemo još ove godine imati rukovodstvo koje će funkcionisati kao jedinstvena Privredna komora Brčko distrikta BiH“, izjavio je na konferenciji za medije gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić.
„Također je dogovoreno da se do 15. decembra raspišu izbori za novo rukovodstvo i da će monitoring nad radom tehničke službe i inicijativnog odbora za raspisivanje izbora vršiti tročlani tim u kojem će se naći gospoda Subotić, Slomić i Jakovljević, tročlano predstavništvo komore, sačinjeno od po jednog člana iz sva tri konstitutivna naroda”, potvrdio je nakon sastanka Damir Bulčević, šef Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu Vlade Brčko distrikta BiH, dodajući da je konačno potvrđen i datum organizovanja Međunarodnog sajma privrede koji će se održati od 12. do 15. novembra u Brčkom.

2015-11-06-Sastanak_Privredna_komora-2