Priređen seminar o implementaciji sistema upravljanja kvalitetom

25.2.2014. Uz podršku Evropske unije u Brčkom je održan dvodnevni seminar na temu  implementacije  sistema  upravljanja kvalitetom na nivou bosanskohercegovačkih projekata malih i srednjih preduzeća.

Cilj projekta koji se bavi osnovama sistema upravljanja kvalitetom (QMS)  jeste globalno unapređenje konkurentnosti preduzeća izvozno orijentisanih, kako bi se pospješilo zapošljavanje mladih ljudi, dok je eksplicitni cilj certificiranje 100 malih i srednjih preduzeća, i obuka generacije mladih konsultanata.

Image for news

2014-02-26-Seminar_Upravljanje_kvalitetom2

Šef Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu Vlade Distrikta Damir Bulčević nakon održanog seminara uručio je zahvalnice i certifikate za 32 sudionika, od kojih je najviše iz Brčkog, a dio sudionika je iz okolnih mjesta.
Bulčević je istakao da će ovakav vid edukacije zasigurno pomoći u podizanju kvaliteta u sistemu upravljanja te da će u sklopu projekta IPA 2009 biti certificirano stotinu preduzeća u BiH s ciljem većeg zapošljavanja.
Cjelokupna vrijednost projekta je oko 1,8 miliona eura, u okviru kojeg će biti upriličeno pet seminara u pet gradova Bosne i Hercegovine, a provodi ga konzorcij talijanske kompanije  RINA, zatim BBF kompanija iz Brisela, kao i  kompanija TIMNO HAO iz Sarajeva.