Prijem za brčanske odbojkašice, pobjednice Prvenstva BiH


16.5.2011. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Dragan Pajić priredio je prijem za članove uprave i igračice Ženskog odbojkaškog kluba „Jedinstvo“ iz Brčkog, koji je peti put osvojio Prvenstvo Bosne i Hercegovine, koliko ima i titula u državnom KUP takmičenju.

Image for news
Čestitavši im još jedan u nizu uspjeha, gradonačelnik Pajić je rekao da se mora pronaći način da se kroz institucije distrikta adekvatno nagradi ovaj zapaženi rezultat i stavi u finkciju za ostvarivanje još većih sportskih izazova. On je izrazio nadu da će biti stvoreni uslovi da brčanske odbojkašice, koje su rezultatima prevazišle područje BiH, zaigraju u nekoj regionalnoj, odnosno evropskoj ligi, i među boljim klubovima postignu uspjehe. Pajić je ponovio potrebu za izgradnjom sportske dvorane, koja bi bila multifunkcionalna i služila ne samo za sportske nego i za zabavne i kulturne sadržaje, istakavši da je jedan takav objekat neophodan gradu kakav je Brčko te da je krajnje vrijeme da se preduzmu odlučniji i konkretniji koraci ka tome.
Članovi uprave Kluba podsjetili su na stare probleme vezane za prostor za treninge i ekonomski status pojedinih igračica da bi ih zadržali u timu, za šta su dobili obećanje od gradonačelnika da će dobiti pomoć za rješavanje tih problema.
U razgovoru je konstatovano da će iz novog zakonskog propisa, koji će regulisati oblast sporta, proizaći i strategija razvoja sporta koja će dalje odrediti prioritete i stimulisati najtrofejnije sportske grane u distriktu.