Prijem predstavnika Bošnjačkog kulturno-umjetničkog društva "Šeher" iz Palanke

24.3.2014. Na zahtjev Bošnjačkog kulturno-umjetničkog društva "Šeher" iz Palanke, danas je u prostorijama Gradske vijećnice upriličen prijem za delegaciju ovog društva. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić sa gostima je razgovarao o aktivnostima, kao i o poteškoćama na koje nailaze u svom radu.

Image for news
Naime, BKUD "Šeher" nastavlja tradiciju folklorne sekcije Palanka, koja je osnovana još 1971. godine, dok je službeno registrovano i aktivno djeluje na prostoru Distrikta od 2008. godine te u kontinuitetu nastupa na brojnim festivalima u okruženju, ali i van granica BiH.
Tokom sastanka prezentovan je rad ovog društva koje broji oko 80 aktivnih članova, podijeljenih u pet sekcija. Predstavnici ovog društva su gradonačelnika, također, upoznali sa izvjesnim problemima sa kojima se susreću, od poteškoća oko organizovanja prevoza učesnika, ograničenja pri nastupima koja se tiču nedefinisanih pravila, principa, redoslijeda i dužine trajanja nastupa, do potrebe za dodatnom podrškom u vezi s projektima, kroz koje bi imali priliku još intenzivnije promovisati svoj rad.

2014-03-24-Prijem_KUD_Seher1

Gradonačelnik Distrikta dr. Anto Domić saslušao je njihove prijedloge te je većinu ideja ocijenio konstruktivnim i iskazao nastojanje da se problemi sa kojima se suočavaju kulturno-umjetnička društva s područja Distrikta sistemski riješe zbog značaja njihovog postojanja u očuvanju tradicije i kulture Brčkog.