Prijem Kulturno-umjetničkog društva „Brčansko kolo“

27.4.2016. Zamjenik gradonačelnika Brčko distrikta BiH Esed Kadrić primio je danas u prostorijama Gradske vijećnice predstavnike Kulturno-umjetničkog društva „Brčansko kolo“, koji su mu predstavili dosadašnje rezultate rada i najvažnije aktivnosti u predstojećem periodu te uručili prigodan poklon s festivala u Turskoj.

Image for news

2016-04-27-KUD_Brcansko_kolo_kod_Zamjenika_gradonacelnika-1

Zamjenik gradonačelnika Kadrić je istakao da je današnji prijem organizovan u namjeri da se na neki način iskaže poštovanje prema njihovim rezultatima koje postižu kako u BiH, tako i u inostranstvu.

„KUD Brčansko kolo je vrlo kvalitetno kulturno-umjetničko društvo koje ima dobre ansamble, osvojili su prva mjesta na festivalima, kakav je bio i festival u Turskoj gdje im je dodijeljena prva nagrada. Otuda potreba da im kao našim ambasadorima kulture na neki način ovim prijemom zahvalimo na tome što predstavljaju Brčko distrikt BiH i damo obećanje da ćemo i ubuduće podržavati njihov rad, kao i rad svih kulturno-umjetničkih društava koja su opredijeljena da afirmiraju kulturu i tradiciju svih naroda u Brčko distriktu BiH“, izjavio je zamjenik gradonačelnika Kadrić.

2016-04-27-KUD_Brcansko_kolo_kod_Zamjenika_gradonacelnika-3

Predsjednik KUD-a „Brčansko kolo” Hakik Nezirović zahvalio je zamjeniku gradonačelnika na današnjem prijemu. On je također posebno naznačio da je ovo društvo prošle godine na festivalu u Turskoj osvojilo prvo mjesto u konkurenciji 15 država, i nagradu koja im je pripala 2012. godine na takmičenju folklora BiH gdje su također osvojili prvo mjesto, navodeći i druge važne kulturne manifestacije na kojima su učestvovali.

Istakao je da se društvo pored umjetničkim bavi i humanitarnim radom te da u tekućoj godini ima nekoliko značajnih poziva za učešće na festivalima u BiH i inostranstvu.

Tokom današnjeg prijema u obilasku Gradske vijećnice boravili su i studenti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, dislocirano odjeljenje u Brčko distriktu BiH – studijski program Odnosi s javnošću, koji su također bili prisutni na dijelu ovog prijema te izjavi za medije.

2016-04-27-KUD_Brcansko_kolo_kod_Zamjenika_gradonacelnika-2