Prijem kod gradonačelnika za učesnike dječijeg festivala

5.3.2011. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH, dr. Dragan Pajić upriličio je prijem za učesnike Festivala „Dječja mašta može svašta“, te za dva dječaka koja su rođena na dan uspostavljanja Brčko distrikta i učenicu Gimnazije Arminu Alić, koja je na takmičenju iz njemačkog jezika osvojila prvo mjesto u svijetu. U svečarskom druženju mališani su se predstavili i upoznali gradonačelnika sa pjesmama koje su pripremili za ovaj festival. Dr. Pajić je izrazio zadovoljstvo što ima priliku da upozna odabrane mlade muzičke talente iz sedam zemalja Jugoistočne Evrope i istakao da će ovo druženje s učesnicima Festivala biti nastavljeno i ubuduće kao izraz poštovanja za ono što oni rade. Gradonačelnik je poželio da se ova muzička manifestacija, koja je već dostigla zavidan nivo, unaprijedi i razvija i obećao podršku Vlade Brčko distrikta ka tom cilju.

Image for news

Umjetnički direktor Dječjeg festivala Jovan Adamov je izrazio zadovoljstvo što je ova manifestacija zaživjela u Brčkom i što ima karakter internacionalne. On je istakao da će za budućnost ostati uspomena na festival, sedmi po redu u Brčkom, i učešće na njemu dvadeset i četvoro talentovane djece na kompakt disku kao trajnom zapisu o jednom vremenu.

 

Minja Subota, glasoviti voditelj i animator dječjeg stvaralaštva, pozdravio je mlade pjevače i naglasio da su svi oni pobjednici samim tim što su izabrani da učestvuju na Festivalu „Dječja mašta može svašta“ i snimili Ce-De.

Ovaj festival je iznjedrio ne samo pjevače, koji su nastupali širom Jugoistočne Evrope, nego i kompozitore koji su već osvojili vrijedne nagrade, rečeno je na današnjem prijemu.

Gradonačelnik Pajić je svim gostima uručio prigodne poklone.