Prijem kod gradonačelnika za predstavnice udruženja žena

8.3.2012. Gradonačelnik Brčko Distrikta BiH dr. sci. Miroslav Gavrić sa saradnicima upriličio je, povodom Osmog marta - Međunarodnog dana žena i 12. godišnjice Brčko Distrikta BiH, prijem za predstavnice Kola srpskih sestara „Majka Jevrosima“, Udruženja žena Bošnjakinja, Hrvatske udruge žena „Mame“ i Udruženje žena „Okrugli sto“.

Image for news

Gradonačelnik Gavrić je ovom prilikom čestitao praznik svim pripadnicama ljepšeg spola i izrazio zadovoljstvo što ima priliku da nastavi tradiciju i ugosti dame na dan koji je njima posvećen. On je dodao da je ovo prilika za opušteno druženje, ali i za razgovor o radu uduženja, problemima sa kojima se susreću i njihovom položaju u lokalnoj zajednici.

2012-03-08-Prijem_udruzenje_zena-2

Predsjednice udruženja žena su zahvalile gradonačelniku na prijemu i istaknule da je dosadašnja saradnja sa Vladom Brčko Distrikta BiH bila zadovoljavajuća, ali da uvijek ima prostora da se žene izbore za prava koja im pripadaju i više učestvuju u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti.

2012-03-08-Prijem_udruzenje_zena-3

Gradonačelnik Gavrić je dodao da ohrabruje činjenica da je civilni sektor u Brčkom veoma jak i da ima mnogo žena koje svakodnevno rade da  Distrikt bude sredina po mjeri svih.

On je pripadnicama ljepšeg spola, kao znak pažnje, uručio cvijeće.

 2012-03-08-Prijem_udruzenje_zena-4