Prijem kod gradonačelnika povodom teniskog turnira „Brčko Open 2016“

17.5.2016. Povodom profesionalnog teniskog turnira „Brčko Open 2016“ u Gradskoj vijećnici u Brčkom organizovan je prijem za nekoliko učesnika i predstavnike uprave „Proheme“, organizatora ovog turnira, koji je Svjetska teniska asocijacija /ITF/ uvrstila u Futures seriju takmičenja.

Image for news


„I ovogodišnji pokrovitelj je Vlada Brčko distrikta BiH, a službeno otvaranje turnira počinje večeras na terenima Teniskog kluba Prohema u 18.00 sati“, najavio je nakon prijema direktor Turnira Dalibor Šarenac.

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić na prijemu je izrazio zadovoljstvo što će i ove godine, u sljedećim danima, Brčko distrikt BiH biti centar tenisa u Bosni i Hercegovini što je dobra prilika da se promoviše van granica BiH i da bude prepoznatljiv na sportskim i turističkim kartama Evrope i svijeta.

„Ovaj turnir ima svoju posebnu ulogu i u promovisanju Brčko distrikta BiH kao sredine koja njeguje tenis kao posebnu vrstu sporta. Učešće velikog broja takmičara iz inostranstva potvrđuje njegovu vrijednost i nastojat ćemo da ga i ubuduće, uz podršku Vlade, uspješno održavamo“, rekao je gradonačelnik Domić objašnjavajući da su se u odnosu na protekle godine promijenile okolnosti u kojim se organizuje ovaj turnir.

Direktor teniskog turnira „Brčko Open 2016“ Dalibor Šarenac još je dodao da su se u kvalifikacionim mečevima, odigranim proteklog vikenda, od 48 prijavljenih za pravo učešća izborila 32 tenisera iz 17 država, među kojima je najbolje rangiran Frank Dančević iz Kanade koji zauzima 330 mjesto, dok će u dublu nastupiti i četvorica tenisera iz Brčkog. Prema njegovim riječima nagradni fond Turnira iznosi 10.000 američkih dolara, a u takmičarskom programu nastupit će i najbolje plasirani igrač iz BiH Nermin Fatić, koji trenutno zauzima 639 mjesto na ITF listi.

Teniski turnir u Brčkom bit će završen u nedjelju, 22. maja kad će biti odigran finalni meč u pojedinačnoj konkurenciji.

DSC_0513