Prijem kod gradonačelnika povodom Teniskog turnira "Brčko open 2012"

14.5.2012. Povodom profesionalnog Teniskog turnira "ITF MENS FUTURES SERIES BRČKO OPEN 2012" u Gradskoj vijećnici u Brčkom održan je sastanak kojem su prisustvovali predstavnici Organizacionog odbora i učesnici turnira.

Image for news

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH i predsjednik Organizacionog odbora dr. sci. Miroslav Gavrić izrazio je zadovoljstvo što će i ove godine, u narednim danima, Brčko biti centar tenisa u Bosni i Hercegovini.

"Vlada Brčko distrikta BiH podržava ovaj teniski turnir i nadam se da ćemo se, zajedno sa organizatorima, pokazati kao dobri domaćini ovog značajnog sportskog takmičenja", istakao je gradonačelnik Gavrić.

Takmičar iz Brčkog Aleksandar Reljić rekao je da se, nakon pobjede u prvom kvalifikacionom  meču, nada još boljim rezultatima kojim su prethodile intenzivne pripreme.

On je istakao da se do sada takmičio u zemljama u okruženju gdje je bio osvajač pojedinih turnira.

Davis cup reprezentativac Crne Gore Nemanja Kontić istakao je da je veoma zadovoljan organizacijom turnira koji je, prema njegovim riječima, veoma značajan.

"Moja očekivanja su velika i nadam se plasmanu najmanje u četvrtfinale", dodao je Kontić.

Sportski direktor Teniskog kluba "Prohema" Milorad Stanisavljević rekao je da je prijem kod gradonačelnika Brčko distrikta BiH tradicionalna posjeta za vrijeme trajanja turnira i dodao da o značaju ovogodišnjeg takmičenja govore podaci da su učešće uzeli takmičari iz 22 zemlje sa pet kontinenata. On je istakao da se i pored otežanih uslova i trenutno lošeg vremena nada dobrim mečevima i pobjedi najspremnijeg i najboljeg tenisera.

Svečano otvaranje turnira zakazano je za sutra u 20,00 sati u Hotelu "Evropa" gdje će se okupiti oko 40 učesnika, njihovi treneri kao i pokrovitelji i generali sponzori turnira.