Prijem članova Kajak-kanu kluba "Zaveslaj" u Gradskoj vijećnici


15.10.2014. Članovi novoosnovanog Kajak-kanu kluba "Zaveslaj" iz Brčkog nedavno su boravili u posjeti Gradskoj vijećnici gdje su se sastali sa gradonačelnikom Brčko distrikta BiH dr. Antom Domićem kako bi ga upoznali sa idejama i ciljevima ovog sportskog kolektiva.


Image for news

Osnivačima kluba, Ismaru Klebiću, Zoranu Rađenu i Đorđu Tomičiću, pridružio se i Jasmin Klebić, višestruki prvak BiH, te su zajedno ovom prilikom gradonačelniku pojasnili tekuće poteškoće sa kojima se susreću na samom početku. Imajući u vidu nedavno osnivanje kluba, gradonačelnik Domić prijatno se iznenadio podatkom da Kajak-kanu Klub “Zaveslaj” već broji 30 članova među kojima je polovina iskusna u ovom sportu i ima zapažene rezultate na državnoj i međunarodnoj sceni. On je napomenuo da od ovog kluba očekuje veliki uspjeh, te se nada da će i Vlada Brčko distrikta BiH Klubu pomoći u rješavanju problema koji su u vezi sa korištenjem zemljišta, objekta, opreme i drugih potrepština.
Zoran Rađen, mladi biolog, višestruki prvak BiH i reprezentativac već devet godina, istakao je da činjenica da gradonačelnik Domić osnivanje Kluba smatra pozitivnim korakom ka razvitku sporta u Brčko distriktu BiH, za njih predstavlja ohrabrenje i podstrek da ostvare svoje ciljeve.