Prezentovan program za podršku preduzećima u oblasti vodosnabdijevanja

12.1.2017. Predstavnici „Međunarodne asocijacije kompanija iz oblasti vodosnabdijevanja u slivu rijeke Dunav“, sa sjedištem u Austriji, održali su danas u prostorijama Gradske vijećnice prezentaciju programa iz oblasti vodosnabdijevanja koju podržava UN-Habitat program, a koja ima za cilj pomoći kompanijama koje se bave vodosnabdijevanjem u unapređenju usluga iz ove oblasti.

Image for news
2017-01-12-Prezentacija_vodosnadbjevanja-1
Prezentacijom koja je danas održana, a kojoj su prisustvovali predstavnici Vlade Brčko distrikta BiH i Javnog preduzeća „Komunalno Brčko“, načinjen je prvi korak u realizaciji saradnje Brčko distrikta BiH sa spomenutom Međunarodnom asocijacijom kompanija, čime bi naša lokalna zajednica osigurala konsultantsku pomoć u oblasti komunalnih usluga.

„Imali smo priliku da čujemo primjere dobre saradnje gdje su kompanije ove asocijacije pomogle razvoj nekih drugih kompanija. Važno je naglasiti da je ova aktivnost nekomercijalna i siguran sam da ćemo, nakon što se predstavnici asocijacije upoznaju s potrebama našeg JP „Komunalno Brčko“, zaključiti jednu vrstu sporazuma, na osnovu čega ćemo u konačnici imati kvalitetnije usluge u oblasti vodosnabdijevanja i finkcionisanja javnog preduzeća“, istakao je gradonačelnik  Brčko distrikta BiH Siniša Milić.

2017-01-12-Prezentacija_vodosnadbjevanja-3

Program menadžer Međunarodne asocijacije kompanija iz oblasti vodosnabdijevanja u slivu rijeke Dunav Ešter Torda naglasila je da je riječ o globalnoj alijansi partnerstava vodnih operatera koja pruža usluge sličnim kompanijama s ciljem osiguranja prava svakog čovjeka na pitku vodu.

Na osnovu zaključaka nakon spomenute prezentacije, u narednom periodu će biti određena oblast djelovanja JP „Komunalno Brčko“ koja bi trebala biti unaprijeđena te potpisan sporazum Brčko distrikta BiH sa spomenutom Međunarodnom asocijacijom.