Prezentovan Katalog kulturnih ruta u Brčkom

11.4.2013. U okviru projekta "ATRIUM – arhitektura totalitarnih režima 20. stoljeća u urbanom menadžmentu" Organizacija za razvoj turizma "Rotor" iz Doboja priredila je danas u Brčkom regionalni forum medija na kojem su prezentovani kulturni i turistički resursi 20 gradova i općina u Bosni i Hercegovini.


Image for news
Aleksandar Đurić, šef Službe za turizam u Vladi Brčko distrikta BiH istakao je da je željeznička stanica u Brčkom, kao objekat od historijskog značaja, kandidovana za projekat "Atrium".
"Ovo je prilika da neiskorištene sadržaje u gradu, ne samo kulturne baštine nego i prirodnog znamenja, pretvorimo u turistički atraktivne, što može biti značajno za promociju i razvoj turizma Brčko distrikta BiH", dodao je Đurić.
2013-04-11-Katalog_kulturnih_ruta-2
Siniša Mitrović, tehnički koordinator na implementaciji ovog projekta, naglasio je da je cilj promovisati započeti proces kreiranja kulturne rute arhitekture totalitarnog režima 20. stoljeća u okviru transnacionalnog programa saradnje 11 država jugoistočne Evrope. On je, također, istakao da u kreiranju i funkcionisanju kulturne rute poseban značaj predstavlja uloga medija te javnih institucija.
2013-04-11-Katalog_kulturnih_ruta-3
Jasmina Coleman, zadužena za odnose s javnošću u organizaciji "Rotor", pojasnila je da su u ovom projektu, koji definiše i promoviše kulturne rute, zapravo prezentovani projekti iz  gradova BiH te mogućnosti budućih investicija i turističkih ponuda.