Prezentacija Turističke organizacije Zlatibor


21.6.2012. U saradnji Turističke organizacije Zlatibor, općine Čajetina i Službe za turizam Vlade Brčko distrikta BiH danas je u Hotelu "Jelena" održana prezentacija ukupne turističke ponude,  a predstavljene su i nove usluge ove planine.

Image for news
Darko Đurović, direktor Turističke organizacije Zlatibor, istakao je da je prezentacija upriličena zbog toga što veliki broj građana Brčkog redovno posjećuje Zlatibor, a u znak zahvalnosti, zlatiborski hotelijeri, agencije, turistička organizacija i izdavaoci privatnog smještaja za sve posjetitelje iz Distrikta osigurali su popuste od 5 do 20 posto.
"Osim popusta, ponudili smo i veliki broj drugih turističkih ponuda kao što su izleti, manifestacije, aktivan odmor, a bitno je reći da je Zlatibor izuzetno ugodan za kupanje i sunčanje tokom ljetne sezone zbog velikog broja zatvorenih i otvorenih bazena i kupališta u prirodi", dodao je Đurović.
Arsen Đurić, zamjenik predsjednika općine Čajetina, rekao je da je u pripremi nekoliko projekata prekogranične saradnje sa Distriktom i izrazio nadu da je ova prezentacija početak saradnje i na drugim društvenim poljima za koju, kako je naveo, ima dosta prostora.
"Vodili smo preliminarne razgovore o bratimljenju gradova i moguće je da će doći i do takve saradnje", rekao je Đurić.
Šef Službe za turizam Vlade Brčko distrikta BiH Aleksandar Đurić, također, je najavio konkretnu saradnju sa ovom, kako je rekao, najatraktivnijom turističkom destinacijom u Srbiji.

2012-06-22-Prezentacija_TO_Zlatibor3

Nakon prezentacije turističke ponude upriličena je degustacija gastronomske ponude Zlatibora, a na Trgu mladih nastup trubačkog orkestra Dejana Petrovića i podjela promotivnih materijala na štandu Turističke organizacije Zlatibor.
2012-06-22-Prezentacija_TO_Zlatibor2