Gradonačelnik prisustvovao prezentaciji Strategije razvoja turizma Brčko distrikta BiH

Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine prim. dr. Zijad Nišić prisustvovao je radnom sastanku i diskusiji povodom prezentovanja Strategije razvoja turizma Brčko distrikta BiH za naredni petogodišnji period.

Image for news

Strategija je urađena uz asistenciju projekta USAID Turizam, a predstavljaju strategije prisustvovali su predstavnici brojnih udruženja i mjesnih zajednica kako bi konstruktivnim prijedlozima doprinijeli njenom oblikovanju.

Gradonačelnik Nišić ovom prilikom istakao je da je turizam vrlo bitan faktor za ekonomski i društveni razvoj našeg grada.

„Brčko distrikt BiH ima sve potencijale koje treba predstaviti javnosti, dobar geografski položaj, svoju historiju i kulturu koju treba predstaviti u regionu, Evropi i svijetu. Ima komparativne prednosti da uđe u top pet destinacija u Bosni i Hercegovini. Nastavit ćemo pružati podršku turističkom sektoru u cilju dodatnog unaprijeđenja turističke ponude što će rezultirati većim brojem posjetilaca“, kazao je gradonačelnik.

Direktorica Turističke organizacije Brčko distrikta BiH Ivana Damjanović kazala je da su prioriteti strategije unaprijeđenja ruralnog turizma, izletničkih destinacija, ali i promocija samog grada.

Član Upravnog odbora Turističke organizacije Brčko distrikta BiH Aleksandar Đurić istakao je da je Strategija razvoja turizma ključni dokument koji treba pružiti smjernice budućeg razvoja turizma.