Prezentacija danske kompanije HeSa Light

10.3.2016. U prostorijama Gradske vijećnice danas je održana  prezentacija danske kompanije HeSa Light, koja se bavi razvojem i proizvodnjom naprednih energetski efikasnih LED rješenja.

Image for news

 

Naime, HeSa Light je međunarodna kompanija koja razvija i proizvodi napredna i energetski učinkovita rješenja s ciljem izgradnje efikasnog sistema LED rasvjete koji će se finansirati isključivo kroz uštedu u energiji, a po mogućnosti bez angažovanja ikakvih početnih sredstava od strane korisnika.

Kako je istaknuto kroz prezentaciju predstavnika ove kompanije, lokalne samouprave projekat isplaćuju sredstvima koja se dobijaju uštedom, a osim ekonomske, projekat ima i ekološku prednost. Cilj projekta je rekonstrukcija javne rasvjete koja je jedan od najvećih potrošača električne energije. Zamjenom postojeće živine ili natrijske rasvjete ušteda energije je preko 80 posto, a radni vijek sijalice preko 50 radnih sati, čime se smanjuju i troškovi održavanja, odnosno zamjene.

Prezentaciji u Vijećnici prisustvovali su gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić, zamjenik gradonačelnika Esed Kadrić, članovi Vlade i predstavnici Javnog preduzeća „Komunalno Brčko“.
2016-03-10-Prezentacija_LED_rasvjete-2