Predstavnici Vlade odali počast stradaloj porodici Isajilović

10.5.2017. Predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti Brčko distrikta BiH, političkih stranaka te predstavnika udruženja boračke populacije položili su danas vijence i odali počast u centru grada na mjestu gdje je porodica Isajilović u proteklom ratu prije 23 godine smrtno stradala.

Image for news
Od posljedica ranjavanja granatom stradala je dvadesetsedmogodišnja Svjetlana Isajilović koja je bila u osmom mjesecu trudnoće, njena kćerka Božana i svekar Božo Isajilović.

U ime Vlade Brčko distrikta vijenac su položili gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić, šef Odjeljenja za stručne i administrativne poslove Srđan Blažić i šef Odjeljenja za komunalne poslove Mićo Stevanović.

Gradonačelnik Siniša Milić je naglasio da je ova tragedija jedan od mnogih zločina koji pokazuje besmisao proteklog rata.

2017-05-Polaganje_vijenaca-2

„Očekujem da se žrtve rata iz reda svih naroda ne minimaliziraju, da pokažemo dovoljno ljudskosti i da radimo na boljoj budućnosti. Od pravosuđa Brčko distrikta BiH očekujem da procesuiraju odgovorne za ovaj zločin i da nam na taj način nam osiguraju prosperitet“, zaključio je gradonačelnik.