Predstavnice Fondacije „Udružene žene“ Banja Luka u posjeti gradonačelniku

10.2.2017. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH ugostio je danas u svom kabinetu predstavnice Fondacije „Udružene žene“ Banja Luka Nadu Golubović i Zvijezdanu Marković. Povod sastanka, na kojem je prisustvovala i predsjednica Skupštinske komisije za ravnopravnost spolova Lidija Ljubojević, jeste prezentacija projekta „Osnaživanje prevencije i borbe protiv nasilja prema ženama i nasilja u porodici u Brčko distriktu BiH“.

Image for news
Spomenuti projekat realizuje Fondacija „Udružene žene“ Banja Luka u partnerstvu s Udruženjem građana „Vive Žene“ iz Tuzle, a podržan je od strane Agencije Ujedinjenih naroda za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena – UN Women BiH.

Projekat ima za cilj da poboljša uslove za koordiniran rad, prevenciju i borbu protiv nasilja prema ženama i djevojčicama i rodno zasnovanog nasilja u Brčko distriktu BiH. U tu svrhu predviđen je, već od naredne sedmice, rad na razvijanju protokola za Brčko distrikt BiH kojim bi se uvezali akteri institucionalne podrške žrtvama nasilja u porodici, vladine institucije i organizacije i nevladine organizacije radi kreiranja sveobuhvatne podrške žrtvama nasilja u porodici na teritoriji Brčko distrikta BiH.