Predstavljene aktivnosti u okviru 13. Međunarodnog sajma privrede Brčko distrikta BiH

10.11.2014. Od 13. do 16. novembra u organizaciji Privredne komore, a uz podršku Vlade Brčko distrikta BiH, u Brčkom će biti održan trinaesti Međunarodni sajam privrede, saopćeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Gradskoj vijećnici.


Image for news
Tom povodom gradonačelnik dr. Anto Domić istakao je da Vlada Brčko distrikta BiH kao i proteklih godina potpomaže organizaciju privrednog sajma koji je od posebnog značaja za Distrikt, ali i za šire okruženje, s ciljem uspostavljanja kvalitetne saradnje za buduće privredne odnose, ali i međusobnog upoznavanja s privrednicima iz BiH i okruženja.

2014-11-10-Najava_13_Sajma_privrede-2

Predsjednik Privredne komore Brčko distrikta BiH Veselin Panić objasnio je da će ovogodišnja sajamska manifestacija biti održana u zatvorenom prostoru Javnog preduzeća "Luka Brčko" na površini od 3.000 kvadratnih metara. On je izjavio da će učestvovati oko 150 izlagača iz različitih djelatnosti, kako domaćih, tako i susjednih država kao i pojedinih firmi i preduzeća iz inostranstva. Svečana akademija povodom otvaranja sajma bit će upriličena 13. novembara u 12.00 sati u Domu kulture, dodao je Panić pozivajući sve privrednike kao i građane Distrikta i gradova iz okruženja da posjete sajam.
Nenad Vuković, sekretar Privredne komore, naveo je da će u okviru pratećih sadržaja biti upriličeno potpisivanje sporazuma o saradnji sa regionalnom Privrednom komorom Srema, Zaječarskog okruga, te Županijskom privrednom komorom Orašje. Također, bit će prezentovan nedavno potpisani sporazum o pristupanju međunarodnom euro klasteru Alpe Adria Panonije, čija je članica Privredna komora Distrikta. Prema njegovim riječima, cjelovit koncept održavanja i organizacije sajma sa svim njegovim sadržajima i detaljima Organizacioni odbor predstavit će medijima na zakazanoj konferenciji u srijedu u 13.00 sati.
Za organizaciju ovogodišnjeg sajma Vlada Brčko distrikta BiH izdvojila je oko 90.000 konvertibilnih maraka, a sufinansirat će i pojedine prateće sadržaje.

2014-11-10-Najava_13_Sajma_privrede-3