Predstavljen Program obilježavanja 13. godišnjice Brčko distrikta BiH

20.2.2013. Gradonačelnik Brčko Distrikta BiH dr. Anto Domić predstavio je danas na press konferenciji za medije, kojoj su prisustvovali i predstavnici MOK-a "Jedinstvo" konačan Program povodom obilježavanja 13. godišnjice Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

Image for news

Od 22. februara do 15. marta program će obuhvatiti, između ostalog, finale Kupa MOK-a i ŽOK-a "Jedinstvo iz Brčkog u muškoj i ženskoj odbojci, izložbu slika "Brčanski motivi", svečanu akademiju, koncert grupe Prljavo kazalište na Trgu mladih u Brčkom, tradicionalni festival „Dječija mašta može svašta“, manifestaciju „Čarolija boja, pisane riječi i malih majstora instrumenata“, „Međunarodni šahovski turnir“, smotra folklora „Brčaci svome gradu“ uz ručak za prisutne učesnike i građane, izbor za Miss Brčko distrikta BiH 2013. godine, „Četvrto otvoreno prvenstvo Brčko distrikta BiH u karateu“, „Stonoteniski turnir“, "Boksersku reviju i još druge manifestacije koje će biti posebno najavljene.

Dr. Anto Domić istakao je da će proslava trinaestogodišnjice Distrikta nizom kulturno-zabavnih i sportskih manifestacija i svečanom akademijom, kao centralnim događajem, u Brčkom okupiti ljude iz privrednog, kulturnog, sportskog i političkog života Distrikta i drugih gradova te predstavnike međunarodne zajednice.

Predsjednik Skupštine MOK-a "Jedinstvo" Branko Damjanac je u vezi s održavanjem finala Kupa iskazao zadovoljstvo što će ekipe odbojkaškog Kluba "Jedinstvo" svojim takmičenjem započeti proslavu obilježavanja Dana Distrikta.

  • Program obilježavanja godišnjice Brčko distrikta BiH