Predsjedništvo i Izvršni odbor Olimpijskog komiteta BiH zasijedali u Brčkom


2.6.2011. Članovi Predsjedništva Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine sastali su se danas u Brčkom sa predstavnicima vlasti i dogovorili da potpišu memorandum o saradnji u oblasti razvoja sporta. Izet Rađo, predsjednik Olimpijskog komiteta, je rekao da će ova institucija pomoći Vladi Brčko distrikta u izradi Strategije razvoja sporta te u edukaciji ovdašnjih sporstkih stručnjaka iz različitih grana sporta stavljajući im na raspolaganje sve svoje kapacitete.

Image for news
Siniša Kisić, član Predsjedništva Olimpijskog komiteta, izrazio je zadovoljstvo plodnim razgovorima koji su danas vođeni i dogovorenoj saradnji u narednom periodu, budući da Brčko ima raznovrsne i bogate sportske potencijale.
Marijan Kvesić, član Predsjedništva Olimpisjkog komiteta, rekao je da je i danas u Brčkom Olimpijski komitet pokazao da je krovna sportska institucija koja pokriva sve dijelove Bosne i Hercegovine i da će operacionalizovati svoje aktivnosti u oblasti razvoja sporta u Brčkom, prije svega kroz donošenje i primjenu Zakona o sportu, te da će pomoći u adekvatnom tretmanu sportista i kolektiva iz Brčkog na takmičenjima i predstavljanju na međunarodnom planu.
Predsjedništvo i Izvršni odbor Olimpijskog komiteta BiH održao je u Vijećnici svoju redovnu sjednicu.