Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić u posjeti gradonačelniku Distrikta

22.03.2017. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić primio je danas u zvaničnu posjetu predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladena Ivanića.

Image for news

2017-03-22-Posjeta-Ivanic-2

„Mislim da je za nas u svakom slučaju veoma interesantno i zahvalni smo za posjetu predstavnika vlasti s nivoa entiteta i zajedničkih institucija s nivoa BiH. Ovu posjetu, svakako,  smatramo kao vid podrške Brčko distriktu BiH. Složili smo se i u vezi sa stavom da članovi Predsjedništva BiH u narednom periodu pomognu promovisanje Brčkog u evropskim i svjetskim strukturama važnim za ekonomska i politička kretanja, ali i u unapređenju kvaliteta života na ovim prostorima“, rekao je gradonačelnik Milić.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić iskazao je zadovoljstvo zbog današnjeg razgovora s gradonačelnikom, koji ga je upoznao s prilikama u Brčko distriktu BiH.

„Ono što je Predsjedništvo, to je na neki način i Distrikt. To je potreba za funkcionisanjem tri etničke grupe, tri etničke zajednice. Za nas je stabilno Brčko vrlo važno, jer stabilno Brčko pokazuje da način funkcionisanja Bosne i Hercegovine može u suštini da ostane ovakav kakav jeste.“

2017-03-22-Posjeta-Ivanic-6

Ivanić je istakao da Predsjedništvo može pomoći Distriktu u vezi s realizacijom nekih infrastrukturnih projekata, većim prisustvom međunarodnih institucija i u vezi sa zajedničkim aktivnostima.

„Došlo je vrijeme da razmišljamo o budućnosti, a ne o prošlosti; o novim putevima, a ne o starim svađama; o boljem zdravstvu, a ne o različitim pogledima na historiju“, naveo je Ivanić.

„Rječnikom Brčkog: da nam ulice budu bolje, da imamo bolje zaobilaznice, da imamo bolje snabdijevanje vodom, da imamo čitav niz praktičnih stvari koje su bolje, a ne da se stalno bavimo stvarima iz prošlog vremena“, istakao je predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić.