Povodom ulaska Republike Hrvatske u Evropsku uniju u Brčkom upriličen koncert barokne muzike

1.7.2013. Sinoć je u Domu kulture u Brčkom, pod vodstvom kamernog simfonijskog orkestra „Bell Arte“ iz Sarajeva, započela večer barokne muzike koja je priređena povodom jučerašnjeg ulaska Republike Hrvatske u Evropsku uniju.

Image for news
Ovom prilikom gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić iskazao je namjeru da se i u Distriktu pokaže radost zbog ulaska Republike Hrvatske u EU što će sigurno značiti podršku od punopravne članice EU na putu Bosne i Hercegovine ka Evropskoj uniji.

2013-07-02-Koncert_povodom_ulaska_RH_u_EU-2

„I dalje ćemo sarađivati i vjerujemo da će i BiH u bliskoj budućnosti imati priliku da obilježava jedan takav trenutak, a do tada je potrebno još puno rada, truda i kako bi u saradnji sa našim susjedima pokazali Evropi i svijetu da i BiH može ovladati svim standardima koji se pred nju stavljaju“, naglasio je gradonačelnik Domić.

2013-07-02-Koncert_povodom_ulaska_RH_u_EU-3

On je također istakao da Brčko u konačnici nije na vrijeme preduzelo sve potrebne mjere koje bi nam omogućile da koristimo potencijale za članstvo u EU. Dosta je obaveza koje je potrebno završiti kako bi se ostvarile pretpostavke i iskoristile beneficije da bi se BiH u ekonomskom, političkom i svakom drugom smislu mogla razvijati.

2013-07-02-Koncert_povodom_ulaska_RH_u_EU-4

Doktor Domić je na kraju rekao da su pred nama velike mogućnosti da, kao pogranična zona, kroz mnoge projekte osiguramo saradnju s lokalnim zajednicama i regijama Republike Hrvatske.

2013-07-02-Koncert_povodom_ulaska_RH_u_EU-5

Koncert je održan u organizaciji gradskog kulturno-umjetničkog društva, uz učestvovanje kulturno-umjetničkih društava iz Tuzle i Sarajeva, a pod pokroviteljstvom Vlade Brčko distrikta BiH.