Potpisan ugovor o prenošenju prava građenja između Vlade Brčko distrikta i Vlade Republike Srpske

8.12.2010.
Gradonačelnik Brčko distrikta BiH, dr. Dragan Pajić i ministar rada i boračko-invalidske zaštite Vlade Republike Srpske Rade Ristović potpisali su ugovor o prenošenju prava građenja između Vlade Brčko distrikta BiH i Vlade Republike Srpske. Ugovor se odnosi na izgradnju stambeno-poslovnog objekta na Ilićki u Brčkom, namijenjenog za smještaj 35 obitelji poginulih branitelja i ratnih vojnih invalida.


Image for news
Ministar Ristović je kazao da je ovaj ugovor proistekao iz ranije potpisanog protokola o međusobnim obvezama dviju vlada, čime se nastavlja realizacija programa potpunog stambenog zbrinjavanja branilačkih kategorija. Odlukom i zaključkom Narodne skupštine Republike Srpske, Vlada RS bila je obvezna da upravo na području Brčko distrikta izgradi ovakav jedan objekat na temelju protokola kojeg su potpisale Boračka organizacije i Vlada Republike Srpske. On je dodao da će se i u narednom razdoblju ovakvi i slični ugovori potpisivati i realizirati, a sve u interesu onih koji su najviše dali za Republiku Srpsku.

2010-12-08-Potpisivanje_ugovora_o_borackim_kategorijama-1

Gradonačelnik Pajić istakao je da je Vlada Brčko distrikta BiH bila obvezna osigurati lokaciju i infrastrukturu za gradnju ovog stambenog objekta što je aktivnostima Vlade i Skupštine Brčko distrikta i ispoštovano. Gradonačelnik je dodao da će uslijediti raspisivanje tendera za izgradnju te da se nada da će do kraja sljedeće godine bili dodijeljeni ključevi budućim stanarima. On je istakao da će u tom stambenom objektu biti smještena i ambulanta obiteljske medicine, što će biti od velikog značaja i za stanovništvo Ilićke.