Poslovni susret o novim mogućnostima poslovanja u Brčkom

25.4.2013. Poslovni susret u organizaciji Vlade Distrikta, Udruženja poslodavaca, Privredne komore i Bosna Bank International na temu "Nove mogućnosti za poslovanje, održivi manjinski povratak, pronalaženje poslovnih partnera i novih tržišta" upriličen je danas u Hotelu "Jelena"  u Brčkom uz prisustvo brojnih predstavnika kompanija koji su tražili mogućnosti i načine razvijanja poslovne saradnje s ciljem stvaranja boljih uslova za zapošljavanje na prostoru Distrikta.

Image for news

Neposredno pred ovaj sastanak gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić priredio je prijem u Gradskoj vijećnici za predstavnike kompanija, organizatore i aktere tog susreta.

"Kao sredina koja ima svoju izvršnu i zakonodavnu vlast imamo priliku kreirati takve uslove koji će privrednicima omogućiti da uz posredstvo banke započnu nove projekte u Brčkom. Kroz prezentovanje mogućnosti ove lokalne zajednice, kao i privatnog sektora, u saradnji sa BBI bankom stvoreni su uslovi za realizovanje različitih projekata, ne samo u Brčkom nego i diljem Bosne i Hercegovine", dodao je gradonačelnik Domić, naglašavajući da bi se tim mogućnostima uz određene strategije djelovanja povećala zaposlenost i poboljšao privredni razvoj Brčko distrikta BiH.

2013-04-25-Nove_mogucnosti_poslovanje-2

Naime, banka posjeduje takav kapacitet koji omogućava da bude spona s mnogim korporacijama svijeta koje imaju interesa da investiraju na područje Distrikta u skladu s pravilima domaćeg pravnog sistema.

"Ovo je zasigurno velika prilika za Brčko distrikt BiH da uz aktivan rad s privrednom zajednicom osmisli jasne programe koje ćemo ponuditi", zaključio je gradonačelnik Domić.

2013-04-25-Nove_mogucnosti_poslovanje-5

Amer Bukvić, direktor BBI banke, naglasio je da bi se približavanjem privrednog sektora bankarskim institucijama stvorili daleko povoljniji uslovi klijentima da se otvore nova tržišta i pronađu kvalitetni investitori.

Šef resornog Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu u Vladi Distrikta Mustafa Nuković je, također, kazao da je ovo druženje prilika privrednicima da razmotre i zajednički sagledaju mogućnosti saradnje u narednom periodu, kao i inicijative za nova poslovanja.

"Banke bi putem kredita mogle omogućiti izlaz i na veća tržišta, ali i dolazak stranih investitora u Distrikt", dodao je Nuković.

2013-04-25-Nove_mogucnosti_poslovanje-3

Da je ponuda BBI banke i njenih partnera nešto najpovoljnije za brčanske privrednike u ovom trenutku, kazao je Sead Slomić, predsjednik Privredne komore Brčko distrikta BiH.