Posjeta ambasadora Turske u BiH


9.3.2015. Danas je u službenoj posjeti Brčko distriktu BiH boravio ambasador Turske u BiH, Njegova ekselencija Cihad Erginay. U prostorijama Gradske vijećnice upriličen je sastanak s gradonačelnikom dr. Antom Domićem, zamjenikom gradonačelnika Esedom Kadrićem i predsjednikom Skupštine Brčko distrikta BiH Đorđom Kojićem.


Image for news

Ambasador Turske u BiH čestitao je zvaničnicima Dan Brčko distrikta BiH, a razgovarano je o poboljšanju saradnje između BiH i Turske.

“Uvažavajući činjenicu da je Brčko distrikt BiH pobratimljen sa oblasti Samsun u Turskoj i da saradnja s Republikom Turskom već postoji, nadamo se da je u narednom vremenskom periodu možemo dodatno nadograđivati”, izjavio je gradonačelnik Domić.

2015-03-09-Posjet_Ambasadora_Turske-3

Na sastanku s čelnicima Distrikta je istaknuto da je tokom prošlogodišnjih poplava ovoj lokalnoj zajednici pružena pomoć od nekoliko općina s područja Turske, a bilo je riječi i o projektima obnove kulturno-historijskih spomenika.

Ambasador Republike Turske u BiH Cihad Erginay je naglasio da je dosta vremena u razgovoru odvojeno za načine jačanja i proširivanja obima ekonomske i trgovinske saradnje. "Jutros sam već obišao jedan vaš proizvodni lanac i trudim se posjetiti najvažnija mjesta vezana za proizvodnju”, rekao je ambasador Erginay te izrazio želju za što većim brojem investicija na području Distrikta, ali i cijele Bosne i Hercegovine.

 2015-03-09-Posjet_Ambasadora_Turske-2