Položen kamen temeljac za fiskulturnu dvoranu u područnoj školi Brod

28.2.2020. Šef Odjeljenja za obrazovanje Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine danas je zajedno s direktorom JU Pete osnovne škole Mirzom Fazlovićem u krugu područne škole u naselju Brod u Brčkom položio kamen temeljac za izgradnju fiskulturne dvorane.

Image for news

On je kazao da će izgradnja ove dvorane značiti puno za djecu koja pohađaju školu, ali i za mještane ove mjesne zajednice. 

„Ovo je jedna od posljednjih škola koja nije imala dvoranu i ovim će se to završiti. Dvorana će se raditi u dvije faze i prva faza koštati će oko 215.000 KM, a kompletan projekat košta oko 500.000 KM. Ovim budžetom planirana su i sredstva za pojektovanje škole što znači da će ova područna škola ujedno za tri do četiri godine postati i devetogodišnja škola”, kazao je Osmanović. 

Direktor JU Pete osnovne škole Mirza Fazlović kazao je da područna škola Brod broji 150 učenika i izgradnjom ove dvorane učenici će imati izvrsne uslove koje do sada nisu imali. 

„Izgradnjom ovog objekta Peta osnovna škola će u tehničkom smislu imati prave uslove za rad kada je u pitanju tjelesni i zdravstveni odgoj. Trenutno se nastava tjelesnog i zdravstvenog odgoja izvodi na vanjskom igralištu i u učionici i izgradnjom ove dvorane to će se promijeniti. Fiskulturna dvorana će imati oko 430 kvadrata korisnog prostora što zadovoljava sve ono što škole trebaju imati, odnosno u potpunosti će zadovoljiti uslove i za petogodišnju, ali i devetogodišnju školu. Očekujemo da će škola za naredne dvije do tri godine imati u potpunosti opremljenu dvoranu na Brodu”, kazao je Fazlović.