„Politika socijalne uključenosti i integracija Roma“, od 30.06. do 02. 07., 2014. godine, Brisel, Belgija.

Direkcija za evropske integracije Vijeća ministara BiH je od strane Kancelarije TAIEX-a u Briselu informisana o održavanju trodnevnog seminara Politika socijalne uključenosti i integracija Roma, koji će se održati od 30.06. do 02. 07., 2014. godine u Briselu, Belgija.
Prijedlog kandidata i ispunjen registracijski obrazac, na engleskom jeziku, treba da bude dostavljen Direkciji za evropske integracije najkasnije do petka, 30. maja 2014. godine na e-mail: DELEGATION-BIH-TAIEX@eeas.europa.eu. Bilo bi poželjno da kandidati, pored prijavnog obrasca, dostave biografiju (CV) kao i ovjereno i potpisano motivaciono pismo od strane kandidata i institucije koju kandidat predstavlja (ono bi trebalo da sadrži detalje o službenoj angažovanosti i informacije o stručnim kompetencijama kandidata, kao i način na koji će kandidat stečena znanja na ovom studijskom putovanju primijeniti u svojoj lokalnoj zajednici).
Ciljna grupa od oko 40 učesnika će se sastojati od izabranih predstavnika i višeg administrativnog osoblja iz opština (5-7 učesnika po jednoj lokalnoj zajednici). Prvi selekcijski filter će biti obavljen od strane Delegacije EU u BiH. Konačan odabir kandidata će biti sproveden od strane Evropske komisije.
Napominjemo da je aktivno poznavanje engleskog jezika na stručnom konverzacijskom nivou neophodno za učesnike ovog seminara.
U prilogu se nalaze prijavni obrazac, program seminara i vodič za učesnike.