Podjela novogodišnjih paketića u vrtiću "Naša djeca"

30.12.2015. Povodom nastupajućih novogodišnjih praznika, gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić u pratnji zamjenika gradonačelnika Eseda Kadrića, šefa Odjeljenja za obrazovanje Nike Stoparića i šefice Pododjeljenja za predškolsko i osnovno obrazovanje Mare Matkić upriličio je danas tradicionalnu podjelu paketića mališanima u vrtiću "Naša djeca" u MZ Kolobara.

Image for news
Mališani su gradonačelnika dočekali uz priredbu na kojoj su se predstavili recitatorskim, pjevačkim i plesnim izvedbama, te ga iznenadili radovima koje su sami pripremili za njega i saradnike.

2015-12-30-Podjela_paketica_vrticu_Nasa_djeca-6

„Nadam se da će djeca ovo pamtiti kroz život jer su posebni trenuci kada dobijete poklon koji čekate cijelu godinu”, kazao je dr. Anto Domić, gradonačelnik Brčko distrikta BiH. Osim u naselju Kolobara, danas je ukupno podijeljeno 415 paketića u sva četiri objekta koja koristi ova predškolska ustanova.

2015-12-30-Podjela_paketica_vrticu_Nasa_djeca-3

2015-12-30-Podjela_paketica_vrticu_Nasa_djeca-1

2015-12-30-Podjela_paketica_vrticu_Nasa_djeca-2

„Mi smo danas jako sretni što smo imali priliku da nam gradonačelnik upriliči podjelu paketića u svim našim vrtićima”, izjavila je direktorica ustanove Jasna Jovičić.
„Ovom prilikom se zahvaljujem Kabinetu gradonačelnika i Vladi Brčko distrikta BiH što misle na nas i ovu dječicu. Ovo je temelj odgojno-obrazovnog procesa i odrastanja naše djece u jedne dobre građane. Nadam se da će svi domovi u koje djeca donesu ove paketiće osjetiti sreću i zadovoljstvo, a to je krajnji cilj svega ovoga”, istakla je Jovičić.

2015-12-30-Podjela_paketica_vrticu_Nasa_djeca-4

2015-12-30-Podjela_paketica_vrticu_Nasa_djeca-7

Odgovarajući na dodatna pitanja novinara gradonačelnik Domić je izjavio da je potreba za proširenjem kapaciteta predškolskih ustanova u Brčko distriktu BiH sve izraženija.
„Mi smo svjesni da je potrebno da svako dijete bar jednu ili dvije godine provede u vrtiću prije polaska u školu. S tim u vezi, izdvojili smo značajna budžetska sredstva koja još uvijek nisu u funkciji, ali se nadamo da ćemo dio toga u novoj godini završiti kako bismo otvorili barem još jedan objekat u kojem bi djeca mogla boraviti“, rekao je gradonačelnik Domić.