Počeli radovi na izgradnji puta od brčanskog naselja Klanac prema naselju Rosulje

10.11.2015. Zamjenik gradonačelnika Brčko distrikta BiH Esed Karić obišao je danas s članovima Vlade lokaciju na potezu od brčanskog naselja Klanac prema naselju Rosulje povodom početka radova na izgradnji puta.

Zamjenik gradonačelnika Kadrić je kazao da su za ovu namjenu osigurana budžetska sredstva u visini od 450 hiljada konvertibilnih maraka iz četiri godine. Dionica je duga 333 metra i riječ je o drugoj fazi cjelokupnog projekta kojem je prethodila izgradnja mosta koji povezuje ova naselja.

2015-11-10-Izggradnja_puta_Klanac
„Presijecanje ove ulice i njena izgradnja će omogućiti da stanovnici desetak mjesnih zajednica imaju brži i efektivniji pristup, posebno nekim javnim ustanovama poput Bolnice ili Doma zdravlja“, izjavio je zamjenik gradonačelnika.
2015-11-10-Izggradnja_puta_Klanac-2
Rok za dovršetak radova je 90 dana s obzirom na to da će se ujedno raditi i vodovodne instalacije, kanalizacija i rasvjeta, dodala je šefica Odjeljenja za javne poslove Vlade Brčko distrikta BiH Svjetlana Čivčić.
Šef Odjeljenja za raseljena lica, izbjeglice i stambena pitanja Rifet Mujanović je izjavio da mu je veoma drago što će na ovaj način modernom saobraćajnicom biti povezano nekoliko gradskih mjesnih zajednica.
„Ideju smo dali prije četiri godine. To bi i ranije bilo završeno, ali problem su bili neriješeni imovinskopravni odnosi“, kazao je Mujanović.