Počela vakcinacija protiv gripe

4.11.2015. „Vakcinaciju stanovnika Brčko distrikta BiH, na osnovu Odluke o vakcinaciji stanovništva Brčko distrikta BiH protiv gripe za sezonu 2015/2016. godina, izvest će Pododjeljenje za javno zdravstvo u saradnji s Javnom zdravstvenom ustanovom Zdravstveni centar Brčko“, izjavila je predstavnicima medija šefica Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge Vlade Brčko distrikta BiH dr. Anđa Nikolić.

Image for news
„Brčacima će na raspolaganju biti 3.000 doza vakcina protiv gripe, za čiju nabavku je Odjeljenje za zdravstvo i ostale usluge izdvojilo 37.000 KM“, kazala je Nikolićeva, dodajući da zdravstvenu uslugu vakcinacije plaćaju osigurana lica koja su obavezna sudjelovati u troškovima korištenja zdravstvene zaštite.
I ove godine je osigurana besplatna vakcinacija građana starijih od 65 godina, osoba s posebnim potrebama i onih koji su smješteni u ustanove socijalne zaštite.
„Plaćanja su oslobođeni i ratni vojni invalidi, civilne žrtve rata i dobrovoljni davaoci krvi s 10 i više darivanja dragocjene tečnosti, dok će svi ostali stanovnici Brčko distrikta BiH vakcinaciju platiti po 15 KM“, napomenula je šefica resornog odjeljenja.
 
U prilogu je Odluka o vakcinaciji stanovništva Brčko distrikta BiH protiv gripe za sezonu 2015/2016.