Gradonačelnik Kadrić otvorio Internacionalne teatarske susrete u Brčkom

21.10.2022. Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Esed Kadrić sinoć je otvorio Internacionalne teatarske susrete u Brčkom poželjevši dobrodošlicu prisutnima u ispunjenoj sali Doma kulture.

Image for news

U svom obraćanju Kadrić je kazao da se za ovogodišnje održavanje brčanskih teatarskih susreta omogućila ponuda koja je prisutna u mnogim teatrima u regionu te je zadatak selekcije predstava povjeren uglednom profesoru i glumcu Vladi Keroševiću.

„Brčko je ponosno na svoje teatarske susrete i mi čuvamo ovu tradiciju svake godine. Ponosni smo što se Brčko promoviše kao zajednica kulture, s obzirom na činjenicu da se mnogo govori o našem gradu u kulturnim krugovima“, naglasio je Kadrić.

Također, u okviru pratećeg programa Internacionalnih teatarskih susreta otvorena je pozorišno-dokumentarna izložba u Gradskoj galeriji pod nazivom „Teatarski duh dramologije na prelazu vijekova“ čiji su autori Srđan Vukadinović i Jakov Amidžić.

Teatarski susreti, koji traju od 20. 10. do 28. 10. 2022. godine, nastavljaju se večeras predstavom „Pokojnik“ u izvedbi Crnogorskog narodnog pozorišta Podgorica i Centra za kulturu Tivat.