Otvorene novoizgrađene prostorije Mjesne zajednice Mujkići

22.04.2016. Novoizgrađene prostorije Mjesne zajednice Mujkići danas su stanovnicima svečano predali na upotrebu zamjenik gradonačelnika Brčko distrikta BiH Esed Kadrić, šef Odjeljenja za stručne i administrativne poslove Tomislav Stjepanović i predsjednik ove mjesne zajednice Osman Zejnilović.

Image for news

Zamjenik gradonačelnika Kadrić je kazao da ovaj čin predstavlja nastavak djelovanja i aktivnosti Vlade Brčko distrikta BiH na osiguravanju uslovnih prostorija za rad i svakodnevne aktivnosti mjesnih zajednica.

„Ovo je prekrasan objekat koji će osim stanovnika Mujkića moći koristiti i stanovnici okolnih mjesnih zajednica“, izjavio je zamjenik gradonačelnika dodajući da je za izgradnju objekta s  pratećom infrastrukturom i namještajem utrošeno oko 90.000 konvertibilnih maraka.

Šef Odjeljenja za stručne i administrativne poslove Tomislav Stjepanović podsjetio je da je jedna od obaveza Vlade  i resornog odjeljenja upravo da za svih 78 mjesnih zajednica u Distriktu osiguraju normalan prostor za rad i njihovo funkcionisanje.

„Mi smo danas stanovnicima Mujkića dali na korištenje prostor od oko 130 kvadratnih metara koji je u potpunosti završen i za koji u slučaju potrebe postoji mogućnost i nadziđivanja“, istakao je Stjepanović.

Predsjednik Mjesne zajednice Mujkići Osman Zejnilović nije krio zadovoljstvo zbog današnje svečanosti, ali je također ukazao na probleme prilikom gradnje objekta i nemogućnosti cjelodnevnog korištenja ovog prostora.

Svečanom otvaranju prostorija ove mjesne zajednice prisustvovali su i potpredsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Adem Ribić, članovi Vlade Brčko distrikta BiH Damir Bulčević, Adnan Pašalić i Rifat Mujanović, poslanik u Skupštini Zijad Nišić, kao i predstavnici Direkcije za finansije Brčko distrikta BiH.

2016-04-22-Otvaranje_MZ_Mujkici-1