Otvoren 14. Međunarodni sajam privrede u Brčko distriktu BiH

12.11.2015. U organizaciji Privredne komore, a pod pokroviteljstvom Vlade Brčko distrikta BiH, danas je otvoren 14. Međunarodni sajam privrede na kojem sudjeluje oko 270 izlagača iz Bosne i Hercegovine, Austrije, Slovenije, Srbije i Hrvatske.

Image for news
Nakon svečane akademije gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić proglasio je sajam i zvanično otvorenim, kada je s ambasadorom Republike Indonezije i predsjednikom Vanjskotrgovinske komore BiH pristupio presijecanju vrpce i obilasku štandova i izlagača na sajamskom prostoru u Javnom preduzeću „Luka Brčko“.
2015-11-12-Otvaranje_Sajma-5

Gradonačelnik Domić je na otvaranju ove privredne manifestacije naglasio da ova lokalna zajednica ima šta ponuditi. „Naši podsticajni programi su vrlo izdašni i inovativni. To nam garantuje da u budućnosti na ovakvim i sličnim sajamskim aktivnostima možemo ponuditi drugačije i nove proizvode. Ovo je još jedan pokazatelj da privrednici Distrikta imaju šta pokazati svojim prijateljima iz zemlje i okruženja, a isto tako pokazatelj da je Distrikt atraktivna destinacija za mnoge izlagače koji su došli iz susjednih država.

2015-11-12-Otvaranje_Sajma-3

„Vrlo je zanimljivo da nam je ove godine partner na sajmu država Indonezija koja se uključila u organizovanje sajma. Na sajmu su izloženi i drugi prateći sadržaji koji govore o našoj multinacionalnosti, multikulturalnosti, odnosno raznolikosti koja se nadopunjava s privrednim ponudama”, ocijenio je  dr. Domić.

2015-11-12-Otvaranje_Sajma-4
2015-11-12-Otvaranje_Sajma-6
„Vanjskotrgovinska komora BiH već petu godinu zaredom pomaže da se ovakve manifestacije što bolje prikažu javnosti i svijetu. Uzeli smo učešće kako bi prezentovali potencijale BiH domaćim privrednicima i potencijalnim inostranim kupcima kojih je ove godine veliki broj”, poručio je Bruno Bojić, predsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH.
O značaju ove privredne manifestacije u pogledu uspostavljanja kontakata i poslovne saradnje  također je govorio ugledni preduzetnik Tomislav Antunović jedan od osnivača Sajma privrede „Brčko 2015“.
2015-11-12-Otvaranje_Sajma-7
Brčanski sajam privrede bit će otvoren do nedjelje, 15. novembra.
2015-11-12-Otvaranje_Sajma-9