Osam Brčaka krenulo na 2. Biciklistički maraton "Dan sjećanja" – Vukovar 2014.

17.11.2014. Ispred Gradske vijećnice gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić  ispratio je osam Brčaka koji su jutros krenuli na drugi po redu Biciklistički maraton Brčko – Vukovar.

Image for news
Sudionici maratona će danas preko Gunje, Drenovaca, Soljana, Vrbanje, Privlake, Novih i Starih Jankovaca i Petrovaca preći dionicu od 90 kilometara. 
Gradonačelnik Distrikta je, ispraćajući sudionike na put, podsjetio da je Vukovar jedno od stratišta koje je pretrpjelo ekstremno velika razaranja u ljudstvu, infrastrukturi, kao i materijalna razaranja krajem prošlog stoljeća.
2014-11-17-Ispracaj_biciklista_u_Vukovar-1
"Dvadeset i četiri godine kasnije, ljudi se prisjećaju tih događaja s ciljem da se to nikad više ne ponovi i da se žrtva koja je tamo podnesena ne zaboravi. U tom smislu i biciklisti iz Brčko distrikta BiH već drugu godinu zaredom idu na obilježavanje "Dana sjećanja" u Vukovaru", kazao je u izjavi novinarima gradonačelnik Domić. Organizatori i ovogodišnji sudionici maratona naglasili su da ih, uprkos prognozama, neće spriječiti vremenske prilike i vjeruju da će ova manifestacija nastaviti da živi.
2014-11-17-Ispracaj_biciklista_u_Vukovar-3