Organizovani prijemi povodom Uskrsa i Vaskrsa

30.4.2019. U organizaciji predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti iz reda srpskog naroda Brčko distrikta BiH i Srpske pravoslavne crkve Brčko sinoć u hotelu „Jelena“ u Brčkom organizovan je Vaskršnji prijem.

Image for news

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić u svom obraćanju rekao je da je ovo prilika da uz razmijenjene poruke, čestitke koje se upućuju pripadnicima srpskog naroda, pokažemo i demonstriramo jednu vrstu zajedništva, jer poruke koje se upućuju povodom ovakvih i sličnih praznika, bilo da je riječ o pravoslavnim, katoličkim ili islamskim, ustvari su poruke mira, blagostanja i svima su nam iste i zajedničke želje. „Kada imamo iste želje i ciljeve onda je sasvim sigurno da ćemo te ciljeve zajednički moći da bolje i realizujemo“, dodao je Milić. Prijemu su se odazvali predstavnici vlasti iz druga dva naroda i ostalih kao i predstavnici Islamske zajednice i Katoličke crkve, a prisutnima se obratio i arhijerejski namjesnik protojerej-stavrofor Dragan Ćirković. 

Hrvatsko kulturno društvo „Napredak“, predstavnici Katoličke crkve i čelnici vlasti iz reda hrvatskog naroda upriličili su 22. 4. 2019. godine tradicionalni Uskršnji prijem. Brojnim gostima i zvanicama obratili su se zamjenik gradonačelnika Brčko distrikta BiH Anto Domić, dekan brčanskog Dekanata vlč. Damir Ivanović te predsjednik „Napretka“ fra Mirko Jozić.