Održana "VI Međunarodna regata" u Brčkom

14.8.2010. - U okviru manifestacije „Savski cvijet 2010“ u organizaciji Kajk - kanu kluba „Hariz Suljić“ iz Brčkog na izletištu Ficibajer održana je“ VI Međunarodna klubska regata“. Na takmičenju je nastupilo ukupno osamnaest klubova iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Image for news

„Drago mi je što se među ovim klubovima nalaze i prvaci države Hrvatske kao što je KKK „Marsonia“, KKK „Sintelon“ iz Srbije i naš KKK „Hariz Suljić“ iz Brčko distrikta BiH. Na osnovu učešća jakih ekipa, a i ekipa koje prvi put učestvuju, u narednom periodu zasigurno možemo računati da će ovaj sport u Brčko distriktu BiH dobiti sve više na značaju i popularnosti“, kazao je predsjednik KKK „Hariz Suljić“ iz Brčko distrikta BiH, Mirko Pančić.

 

Prvo mjesto sa najvećim osvojenim brojem bodova na „VI Međunarodnoj regati“ osvojio je KKK „Marsonija“ Slavonski Brod iz Hrvatske, drugo mjesto KKK „Sintelon“ Bačka Palanka iz Srbije i treće mjesto KKK „Hariz Suljić“ Brčko distrikt BiH. Prvo mjesto na memorijalnoj trci „Anto Čonda“ K-1 na 1000 m osvojio je Milenko Zorić iz KKK „Sintelon“ iz Bačke Palanke, drugo mjesto osvojio je Miroslav Vidović iz KKK „F. Višnjić“ iz Višnjećeva i treće mjesto Slaviša Mihajlović takođe iz kluba „F. Višnjić“. Pobjednicima „VI Međunarodne regate“ i memorijalne trke „Anto Čonda“ za prva tri mjesta uručeni su pehari, dok su za pobjednike seniora, seniorki, juniora i juniorki za prva tri mjesta uručene zlatne, srebrne i bronzane medalje.

U ime gradonačelnika Brčko distrikta dr. Dragana Pajića i Vlade Brčko distrikta BiH regatu je svečano otvorio Zekerijah Osmić.