Održana šesta tematska sjednica Vlade Brčko distrikta BiH u vezi s evropskim integracijama

13.11.2015. Vlada Brčko distrikta BiH donijela je jutros na tematskom zasjedanju Odluku o usvajanju Reformske agende za Bosnu i Hercegovinu za period 2015–2018. godina kao i Akcioni plan za provođenje mjera iz Reformske agende.

Image for news
Cilj ove agende, koja je usaglašena sa svim nivoima vlasti u BiH, jeste poboljšanje i stimulisanje ekonomskog razvoja Bosne i Hercegovine.
Šef Ureda za evropske integracije Vlade Brčko distrikta BiH Ilija Stojanović istakao je da se zahtijevaju određena restrukturiranja u vidu povećanja naplate poreza i smanjenja javnih izdataka, kako bi se stvorili uslovi za investitore koji bi više ulagali u privredu Bosne i Hercegovine.
„Što se konkretno tiče Akcionog plana za Brčko distrikt BiH u sklopu Agende, on sadrži 62 mjere i u suštini predstavlja orijentir za program rada Vlade i institucija Brčko distrikta BiH u narednom periodu. Svaka od tih mjera ima određene specifičnosti, a prioritetne mjere su izrada zakona o radu, kao i set antikorupcijskih te finansijski zakoni. Formirana je posebna radna grupa koja će pratiti implementaciju, dok je rok za kompletno usvajanje svih akata sljedeća godina“, zaključio je Stojanović na konferenciji za medije nakon tematske sjednice.
2015-11-13-6_Tematska_sjednica_Vlade-2