Održana primopredaja dužnosti gradonačelnika

16.11.2016. Nakon skupštinske odluke o izboru gradonačelnika, u Gradskoj vijećnici jutros je održana primopredaja dužnosti između bivšeg gradonačelnika dr. Ante Domića i novog gradonačelnika Siniše Milića.

 

Image for news
„Jutros smo i službeno obavili primopredaju između starog i novog gradonačelnika Brčko distrikta BiH i to je bila prilika da se u prisustvu direktora Direkcije za finansije upoznamo s finansijskim stanjem kao i s političkim i drugim aspektima. Mogu da izrazim i svoje lično zadovoljstvo i zahvalnost gospodinu Domiću na činjenici da je stanje u Brčko distriktu BiH dosta stabilno što je, siguran sam, i dobar osnov za nastavak planiranih zajedničkih aktivnosti. Na osnovu dosadašnjih aktivnosti i iskustava sa dr. Domićem pa i ostalim kolegama, optimista sam da ćemo raditi kao tim i u tom svjetlu i nastaviti da radimo u narednom mandatnom periodu“, izjavio je Siniša Milić, gradonačelnik Brčko distrikta BiH.
2016-11-16-Primopredaja_duznosti_gradonacelnika-2
Dosadašnji gradonačelnik, dr. Anto Domić je ovom prilikom ocijenio da je protekli period od četiri godine bio jedan uspješan period, te da se funkcioniralo na zadovoljstvo svih političkih aktera, a također je izrazio nadu da su i stanovnici Brčko distrikta BiH zadovoljni učinjenim.
2016-11-16-Primopredaja_duznosti_gradonacelnika-3
„Uvažavajući činjenicu da mi funkcionišemo u koaliciji, da funkcionišemo po principu Vlade, onda gradonačelnik nije uvijek u prilici da realizuje ono za šta on misli da je ispravno i da je najbolje u datom trenutku, ali je važno da smo kroz ove četiri godine imali jedan uspješan period, da smo rješavali nerješive situacije i da smo funkcionisali na zadovoljstvo svih političkih aktera, a mislim da su i stanovnici Distrikta mogli biti zadovoljni većinom radnji koje smo učinili“, istakao je dr. Domić poželjevši novom gradonačelniku svako dobro i veliki uspjeh kroz predstojeći mandatni period.