Održana osma redovna sjednica Vlade Brčko distrikta BiH

19.2.2013. Na osmom redovnom zasjedanju članovi Vlade Brčko distrikta BiH povukli su s dnevnog reda odobravanje Smjernica za izradu nacrta zakona o lovstvu. Isto tako, s dnevnog reda su povučene smjernice za izradu nacrta zakona o dopuni Zakona o vraćanju napuštene imovine.
Članovi Vlade donijeli su zaključak kojim upućuju Ured za reviziju javne uprave i institucija Brčko distrikta BiH da svoju inicijativu za izmjene i dopune Zakona o reviziji institucija u BiH proslijede u Skupštinu Brčko distrikta BiH.

Image for news

Vlada Brčko distrikta BiH donijela je Odluku o odobravanju Smjernica za izradu pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o primjeni Zakona o porezu na dobit.

Na prijedlog šefa Odjeljenja za javnu sigurnost u Vladi Brčko distrikta BiH Uroša Vojnovića članovi Vlade su donijeli Odluku o odobravanju smjernica za izradu pravilnika o ispunjavanju uslova za obavljanje dimnjačarske djelatnosti u Brčko distriktu Bosne i Hercegovine.

Vlada je donijela Odluku o visini naknade za dozvole za rekreativno-sportski ribolov, kao i Odluku kojom su imenovani članovi Odbora za poslovne inicijative.

Vlada Brčko distrikta BiH primila je k znanju Sporazum o saradnji u oblasti nauke, obrazovanja i sporta između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Narodne Demokratske Republike Alžir. Također, članovi Vlade primili su k znanju Twining projekat "Jačanje institucija i kapaciteta za provođenje direktive EU o regulisanim profesijama IPA 2011. godine."

Vlada Distrikta primila je k znanju Izvještaj o planiranim i utrošenim grantovima za 2012. godinu u Odjeljenju za privredni razvoj, sport i kulturu, kao i Izvještaj o planiranim i utrošenim grantovima za 2012. godinu u Odjeljenju za raseljena lica, izbjeglice i stambena pitanja.

Na osmom redovnom zasjedanju članovi Vlade su primili k znanju i Izvještaj o radu Komisije za papire od vrijednosti Brčko distrikta Bosne i Hercegovine za 2012. godinu.

Na današnjoj sjednici donesen je i zaključak o prihvatanju analize pravnog stanja proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora i preduzimanju mjera i radnji za realizovanje proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora na području Brčko distrikta BiH.

Vlada je primila k znanju Informaciju o postupcima javnih nabavki u januaru 2013. godine.

Na osmom redovnom zasjedanju Vlade Brčko distrikta BiH donesena je Odluka o imenovanju člana Komisije za izbjeglice i raseljena lica.