Održana konferencija za novinare povodom koncerta grupe Regina

23.7.2015. Kao  treći  dio manifestacije, a u sklopu cijelog projekta Dan Evrope BiH – Brčko distrikt BiH 2015 i pod pokroviteljstvom Vlade Brčko distrikta BiH, 24. jula na Trgu mladih nastupit će poznata rok grupa Regina.

Povodom toga, danas je održana konferencija za medije u brčanskoj Vijećnici na kojoj je prisustvovao predsjednik Evropskog pokreta u BiH Predrag Praštalo i frontmen grupe Regina Davor Ebner.

Image for news
„Koncertom Regine završavamo prvi dio aktivnosti koji smo započeli u maju i sada ćemo napraviti jednu ljetnu pauzu, a u jesen ćemo nastaviti sa aktivnostima – trkom učenika srednjih i osnovnih škola i poslovnom konferencijom kojom ćemo okončati projekat. Regina je, po našem mišljenju, grupa koja na najbolji način oslikava multikulturalnost cijele regije i šalje jasnu poruku da smo zajedno mnogo jači i efikasniji kao jedna cjelina", kazao je Predrag Praštalo, predsjednik Evropskog pokreta u BiH.
Obraćajući se medijima frontmen grupe Regina Davor Ebner kazao je da mu je drago što je u Brčkom nakon toliko godina i da će ovo biti prvi veliki koncert povodom 25 godina postojanja grupe Regina.
„Očekujem da će biti lijep provod i pozivam sve da dođu“, kazao je Davor
dodajući da je čuo za trenutni slučaj u Distriktu gdje se traga za petogodišnjom djevojčicom i nada se da će se sve završiti pozitivno.
„Čuo sam za slučaj o djevojčici i molit ćemo se da je pronađu i da prođe sve u najboljem redu“, rekao je Davor.

Na koncertu kao predgrupa nastupit će Haris Vuković i bend iz Zavidovića s početkom u 20.00 sati, a za 21.00 sat planiran je nastup benda Regina.