Održana deveta redovna sjednica Vlade Brčko distrikta BiH

26.2.2013. Na devetom redovnom zasjedanju članovi Vlade Brčko distrikta BiH povukli su s dnevnog reda odobravanje Izvještaja o radu Vlade Brčko distrikta BiH za 2012. godinu dok se ne izvrše neophodne dorade.
Vlada Distrikta je odobrila Nacrt Zakona o izmjeni Zakona o državnoj službi u organima uprave Brčko distrikta BiH te će isti biti proslijeđen u skupštinsku proceduru po hitnom postupku.

Image for news

Isto tako, donesena je Odluka o odobravanju Nacrta Zakona o dopunama Zakona o poreznoj upravi Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

Vlada Brčko distrikta BiH donijela Odluku o prihvatanju Nacrta Zaključka o očitovanju na Nacrt Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o vanjskotrgovinskoj komori Bosne i Hercegovine.

S dnevnog reda Vlade povučeno je i odobravanje Smjernica za izradu nacrta zakona o prevozu opasnih materija u Brčko distriktu BiH. Isto tako, s dnevnog reda su povučene i smjernice za izradu nacrta pravilnika o djelatnostima za čije bavljenje nije potreban poslovni prostor, kao i smjernice za izradu nacrta pravilnika o djelatnostima koje se mogu obavljati u stambenom prostoru.

Članovi Vlade Brčko distrikta BiH odobrili su Smjernice za izradu nacrta pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o zapošljavanju.

Također, donesena je Odluka o imenovanju kontakt osobe za sudjelovanje u Twining projektu IPA 2009. godine „Podrška institutu za standardizaciju Bosne i Hercegovine“.

Vlada je primila k znanju i Izvještaj o izvršenju budžeta Brčko distrikta BiH za januar 2013. godine.

Na devetom vanrednom zasjedanju Vlade Brčko distrikta BiH donesen je zaključak u vezi s  Informacijom o potrebi hitnog preseljenja korisnika prostora u objektu koji se nalazi na parceli predviđenoj za izgradnju objekta doma kulture MZ Brka Brčko distrikt BiH kako bi se u dogovorenom roku od šezdeset dana pronašla alternativna lokacija kojom bi izvođaču radova omogućili produženje roka dok se ne pribave novi lokacijski uvjeti te je imenovan predstavnik koji će pratiti te događaje.

Članovi Vlade primili su k znanju Informaciju o analizi propisa kojima se reguliše osnivanje i rad javnih preduzeća Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, kao i Informaciju u vezi sa spremnošću Vlade Brčko distrikta BiH da prihvati i predloži Skupštini formiranje novih mjesnih zajednica na zahtjev građana te je dogovoreno da se ta informacija proslijedi u skupštinsku proceduru.

Isto tako, članovi Vlade su primili k znanju i Informaciju s tabelarnim pregledom ukupnog broja zaposlenih s visokom stručnom spremom, grupisanih po univerzitetima i institucijama u organima uprave Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

S dnevnog reda su povučene Informacija o sticanju nekretnina označenih kao k.č. broj 1017 i k.č. broj 1018 KO Brčko u naselju Gluhakovac te Informacija o sticanju, uz naknadu, nekretnine označene kao k.č. broj 2007/2 KO Brčko, dok se ne dostave kompletne informacije.

Vlada je primila k znanju Informaciju o sticanju, bez naknade, nekretnine označene kao k.č. broj 939/17 KO Brezik.