Održana 98. redovna sjednica Vlade Brčko distrikta BiH

18.5.2011. Vlada Brčko distrikta BiH je na 98. redovnoj sjednici donijela je Odluku o odobravanju Izvještaja o radu Vlade za prošlu godinu i Plana rada Vlade Brčko distrikta za ovu godinu. Ovi dokumenti, koji sadrže obavljene aktivnosti po odjeljenjima Vlade distrikta u toku 2010. godine, odnosno planirane aktivnosti za 2011. godinu, bit će proslijeđeni u skupštinsku proceduru na razmatranje i usvajanje.

Image for news
Izvještaj o radu JP „Radio Brčko“d.o.o. Brčko distrikt BiH sa analizom postojećeg stanja i prijedlogom mjera za unaprjeđenje rada ovog medija za prošlu godinu primljen je k znanju i proslijeđen u skupštinsku proceduru. Dokument, koji je obrazložio direktor Radija Marko Draganić, sadrži podatke o iskazanim gubicima, koji za prošlu godinu iznose oko 63.000 KM, a raniji gubici od 2005. godine su u iznosu od oko 200.000 KM, te neplaćeni doprinosi za penzijsko osiguranje oko 333.000 KM. Amandmanom na Budžet za 2011. godinu u iznosu od 120.000 KM je riješen dio zaostalih dugova. Vlada distrikta je donijela Zaključak o formiranju radne grupe koja će u roku od 60 dana sačiniti sanacioni plan za prevazilaženja problema u ovoj medijskoj kući. Nakon toga, zaključeno je, da radna grupa zajedno sa Upravnim odborom „Radio Brčkog“ upozna članove Vlade sa planom sanacije koji su sačinili, da bi se odredili o tom dokumentu.
U vezi sa dopisom od Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine, koji se odnosi na izvještaj radne grupe Ujedinjenih naroda o problematici nestalih lica, Vlada Brčko distrikta je donijela zaključak da za rješavanje pitanja iz ove oblasti zaduži Odjeljenje za izbjegla i raseljena lica i stambena pitanja.