Održana 76. redovna sjednica Vlade Brčko distrikta BiH

23.11.2010. - Vlada Brčko distrikta BiH je na 76. redovnoj sjednici odobrila Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Policiji Brčko distrikta BiH. Izmjena se odnosi na rok izvršavanja poslova registracije vozila koje je trebalo da preuzme Odjeljenje za javni registar odmah po stvaranju materijalnih, tehničkih i kadrovskih pretpostavki, a najkasnije do 1.1.2011. godine, koji sada glasi 1.1.2012. godine.

Image for news

Izvještaj o sprovedenim aktivnostima na procjeni šteta na poljoprivrednim kulturama, objektima i stočarstvu izazvanim elementarnim nepogodama – poplavom na području Brčko distrikta BiH u junu ove godine je prihvaćen uz zaključak da nema sredstava za ovu namjenu u ovogodišnjem budžetu. Komisije za procjenu štete su, prema ovom izvještaju, obavile posao na terenu u slivu rijeka Tinje, Save i Brke i utvrdile da ukupna nastala šteta iznosi oko 2 miliona KM. Vlada je, također, jednoglasno zaključila da se poljoprivrednicima preporučuje da svoje usjeve, stoku i objekte osiguraju i na taj način obeštete u slučaju elementarnih nepogoda.

Članovi Vlade distrikta prihvatili su i izmjenu Odluke o utvrđivanju kriterija za odobravanje jednokratne novčane, socijalne pomoći domaćinstvima čiji su stambeni objekti stradali u klizištima i požarima od 30. 9. 2010. godine koja precizira maksimalan iznos ove pomoći  po podnosiocu zahtjeva do 3.000 KM.