Održana 63. vanredna sjednica Vlade Brčko distrikta BiH

4.10.2012. Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je, na 63. vanrednoj sjednici, Nacrt Odluke o usvajanju Programa utroška sredstava iz sredstava odobrenih Odlukom o usvajanju amandmana na Budžet Brčko distrikta BiH za 2012. godinu, na ime naknada šteta nastalih na poljoprivrednim kulturama prouzrokovanih sušom i ledom u 2011. godini i ledom u aprilu i junu 2012. godine.

Image for news

Ovom odlukom će biti isplaćene nadoknade šteta sredstvima u iznosu od 2.000.000 KM za 2.100 korisnika. Sredstva će sa Odjeljenja za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu biti proslijeđena Direkciji za finansije, nakon čega će biti prebačena na račune korisnika.

Vlada Brčko distrikta BiH donijela je zaključak kojim se nalaže da spisak korisnika bude objavljen na zvaničnom portalu Vlade www.bdcentral.net.

Vlada Brčko distrikta BiH razmatrala je Nacrt Odluke o usvajanju Prijedloga mjera za otklanjanje posljedica štete prouzrokovane elementarnom nepogodom sušom u 2012. godini.

O ovoj tački dnevnog reda Vlada će odlučivati na nekoj od narednih sjednica nakon sagledavanja finansijskih efekata odluke.