Održana 63. redovna sjednica Vlade Brčko distrikta BiH


10.8.2010. godine. Vlada Brčko distrikta BiH je na 63. redovnoj sjednici prihvatila Nacrt odluke o izmjeni i dopuni Odluke o imenovanju članova Policijskog odbora. Riječ je o tehničkoj izmjeni Odluke od februara 2008. godine u kojoj je stajalo da je mandat Policijskog odbora 2 godine, što je izmjenom i dopunom ove odluke precizirano da je mandat članova Policijskog odbora 2 godine.

Image for news

Donesen je i zaključak o prihvatanju Revizorskog izvještaja o finansijskom poslovanju Odjeljenja za javne poslove u prošloj godini i usvojen Akcioni plan za otklanjanje nedostataka utvrđenih revizorskim izvještajem.

Šef Ureda za upravljanje javnom imovinom Miron Buro informisao je članove Vlade Brčko distrikta BiH o sticanju nekretnina u Katastarskoj općini  Brčko 2, koja je namijenjena za izgradnju mini sportskog terena u Mjesnoj zajednici Gredice 1.

Odjeljenje za privredni razvoj sport i kulturu je na okolnost svrsishodnosti sticanja predmetnih nekretnina, u korist Brčko distrikta BiH dalo mišljenje da postoji interes za uspostavljanje prava vlasništva na navedenim nekretninama u korist Brčko distrikta BiH. Vrijednost ovih nekretnina utvrđenih prema tržišnim cijenama iznosi oko 47.000 KM.