Održana 52. i 53. vanredna sjednica Vlade Brčko Distrikta BiH

7.2.2012. Vlada Brčko Distrikta BiH, na 52. vanrednoj sjednici, razmatrala je Odluku o proglašenju vanrednog stanja na području Brčko Distrikta BiH uzrokovanog velikim snježnim padavinama i niskim temperaturama.

Image for news

 

Članovi Vlade donijeli su zaključak da se vanredna sjednica prekine i nastavi sutra do kada se zadužuju Odjeljenje za javne poslove, Odjeljenje javnu sigurnost, Odjeljenje za komunalne poslove, Odjeljenje za zdravstvo i ostale usluge, Odjeljenje za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu i Pododjeljenje za mjesne zajednice da utvrde i izvijeste Vladu Brčko Distrikta BiH o trenutnom stanju na terenu sa prikazom situacije o prohodnosti magistralnih, gradskih i seoskih puteva, stanju u zdravstvu, snabdijevanju vodom i strujom te da se utvrde moguće budžetske implikacije u slučaju proglašenja vanrednog stanja kao i da se situacija u Brčko Distriktu BiH ocijeni u odnosu na općine u okruženju.

Na 53. vanrednoj sjednici članovi Vlade usvojili su, na prijedlog Direkcije za finansije, Prijedlog Odluke o odobravanju isplate dodataka na platu za zdravstvene radnike i zdravstvene saradnike u Odjeljenju za zdravstvo i ostale usluge, obrazovne radnike u Odjeljenju za obrazovanje i inspektore, glavne inspektore i šefa Sektora eksterne kontrole u Direkciji za finansije Brčko Distrikta BiH - Poreznoj upravi.