Održana 25. redovna sjednica Vlade Brčko distrikta BiH

27.6.2013.


Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je Smjernice za izradu nacrta pravilnika o sadržaju i načinu vođenja registra zdravstvenih ustanova i privatnih praksi.

Na prijedlog šefice Odjeljenja za javni registar Cvijete Tanasić Vlada je usvojila Nacrt Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o načinu vršenja revizije projektne dokumentacije, kao i Nacrt Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o davanju ovlaštenja fizičkim licima za projektovanje, građenje, nadzor nad građenjem i reviziju projektne dokumentacije.


Image for news
Na ovom zasjedanju Vlada je donijela Odluku o vršenju provjere tačnosti i istinitosti podataka prilikom prijave prebivališta na području Brčko distrikta BiH.
Vlada Brčko distrikta BiH donijela je Odluku o odobravanju učešća Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge u obilježavanju 18. godišnjice stradanja građana Srebrenice i ukopa nastradalih osoba koja će se održati u Potočarima 11. jula 2013. godine.
Na 25. redovnom zasjedanju Vlada je odobrila Odluku o usvajanju Programa utroška sredstava sa pozicije grantova neprofitnim organizacijama za 2013. godinu Odjeljenja za stručne i administrativne poslove – Pododjeljenja za podršku mjesnim zajednicama, udruženjima građana i nevladinim organizacijama, po javnom pozivu.
Vlade Brčko distrikta BiH donijela je zaključak kojim se pozitivno izjasnila o prijedlogu programa Sarajevo 2014. unutar IPA komponente za pomoć u tranziciji i izgradnji institucija za 2013. godinu.
Razmatrani akcioni plan za prevazilaženje poteškoća u poslovanju javnog preduzeća "Radio Brčko" vraćen je na doradu zbog potrebe za izradom dugoročnog plana kao i analize finansijskih implikacija.
Članovi Vlade usvojili su Izvještaj o izvršenju budžeta Brčko distrikta BiH za maj 2013. godine.
Vlada je primila k znanju Informaciju o sticanju nekretnine, uz naknadu, označene kao k.č. broj 3570/13 KO Brčko 4.
Na današnjem zasjedanju Vlada je donijela Odluku o puštanju u opticaj i distribuciju administrativnih taksenih maraka jedinstvene emisije te Odluku o utvrđivanju uslova i načina određivanja prioriteta za izlaganje nekretnine po zahtjevu organa uprave i institucija Brčko distrikta BiH.