Održana 24. redovna sjednica Vlade Brčko distrikta BiH

19.6.2013. Vlada Brčko distrikta BiH odobrila je Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o osnivanju Javnog preduzeća "Putevi Brčko" d.o.o. Brčko distrikt BiH.

Naime, navedena odluka se mijenja i dopunjava na način da se usklađuje sa Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o putevima Brčko distrikta BiH i Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o komunalnim djelatnostima.


Image for news
Na današnjem zasjedanju Vlada je usvojila Nacrt Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o načinu i utvrđivanju iznosa naknade u postupku eksproprijacije nekretnina kao i Odluku da se tržišna vrijednost nekretnina koje se eksproprišu uvećava za 20 posto u okviru projekta izgradnje zaobilaznice oko Brčkog jer je trasa zaobilaznice proglašena atraktivnom.
Sa dnevnog reda povučeno je razmatranje i odobravanje Nacrta Odluke o usvajanju programa za zapošljavanje pripravnika, s evidencije Zavoda za zapošljavanje Brčko distrikta BiH, u organima javne uprave, institucijama Brčko distrikta BiH i kod privrednih subjekata.

2013-06-19-24_redovna_sjednica_Vlade-1

Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je zaključak o davanju podrške inicijativi Direkcije za evropske integracije za uspostavljanje informatičke podrške u procesu usklađivanja zakonodavstva BiH i saglasnosti za uspostavljanje pravnog informatičkog sistema Bosne i Hercegovine, te je primila k znanju Informaciju o instrumentu pretpristupne pomoći IPA za period 2007–2013. godine i pripremama za korištenje novog instrumenta pretpristupne pomoći Evropske unije (IPA II) za period od 2014. do 2020. godine.
Razmatrani izvještaj o državnoj pomoći Brčko distrikta BiH za 2012. godinu povučen je s dnevnog reda i vraćen na doradu.
Vlada je na današnjem zasjedanju primila k znanju izvještaje o reviziji finansijskog poslovanja Policije Brčko distrikta BiH za period od 1. 1. do 31. 12. 2012. godine i Razvojno-garantnog fonda Brčko distrikta BiH na dan 31. 12. 2012. godine, te je donijela odluku o usvajanju akcionih planova za otklanjanje nedostataka po ovim revizorskim izvještajima.
Nakon razmatranja, Vlada je primila k znanju Izvještaj o reviziji finansijskih izvještaja Javnog preduzeća "Komunalno Brčko" Brčko distrikta BiH na dan 31. 12. 2012. godine.
Informaciju o realizovanju Odluke o usvajanju Programa utroška sredstava tekućih grantova u 2013. godini u Odjeljenju za privredni razvoj, sport i kulturu Vlada je primila k znanju, kao i Informaciju u vezi s primjenom Zakona o jedinstvenom matičnom broju koja ide u skupštinsku proceduru.
Razmatrana Informacija o postupcima javnih nabavki u maju 2013. godine također je primljena k znanju te su određene osobe koje će učestvovati u izradi instrukcija u vezi s ovim pitanjem.
Vlada je primila k znanju Informaciju o sticanju nekretnina, bez naknade, označene kao k.č. broj 802/4 KO Slijepčevići.
Informaciju o iznosu sredstava uplaćenih u penzijski fond iz Brčko distrikta BiH za 2009. godinu Vlada je primila k znanju kao i Informaciju o obračunu i isplati plate u skladu sa Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o platama po kojem se plate utvrđuju u neto iznosu prije oporezivanja.