Održana 18. vanredna sjednica Vlade Brčko distrikta BiH

20.12.2013. Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je izmjene i dopune Odluke o odobravanju programa utroška sredstava i kriterija za dodjelu jednokratne novčane pomoći u stambenom zbrinjavanju demobilisanih boraca i članova porodica umrlog demobilisanog borca u Brčko distriktu BiH.

Image for news
Gradonačelnik Domić kazao je da se pri raspodjeli sredstava na isti način gledalo na sve tri boračke komponente tako da je u budžetu za rješavanje stambenih pitanja planirano po 200.000 KM za svaku komponentu, ali je došlo do problema u smislu implementiranja programa jer je postojala potreba da se jasno razdvoji koliko novaca ide za potrebe izgradnje, a koliko za rekonstrukciju objekata.
"Od ukupnog iznosa sredstava koja su prema izmjenama odluke odobrena Vojska RS odlučila je da dio od 200.000 KM, upotrijebe za izgradnju dvije kuće a ostalo za rekonstrukciju, dok se Armija BiH odlučila da to bude po 100.000 KM za izgradnju i sanaciju. Hrvatsko vijeće odbrane opredijelilo se da ostane pri postojećoj komponenti jer su uspjeli da nađu module u postojećem programu za sve potrebe", objasnio je gradonačelnik Domić.